Суди над кримськими татарами: призначено штрафи в десятки тисяч рублів

Суди над кримськими татарами: призначено штрафи в десятки тисяч рублів
Активісти біля суду в Джанкої

Окупанти звинуватили кримськотатарських активістів в участі в неузгоджених із владою масових заходах

Підконтрольні Кремлю кримські суди на засіданнях 18 грудня призначили перші штрафи кримськотатарським активістам, які брали участь в одиночних пікетах проти репресій російських силовиків на окупованому півострові.

Як повідомляє об'єднання «Кримська солідарність», Білогірський районний суд присудив штрафи в 10 тисяч рублів (близько 4700 гривень – Ред.) Айдеру Абібуллаєву, Еміру-Усеїну Ельдару.

У Совєтському райсуді присудили штраф у 10 тисяч рублів Серверу Сейтібрамову, такий же штраф присудили в Кіровському райсуді Таїру Умерову. Сімферопольський районний суд переніс засідання у справі Рустема Емір-Усеїнова на 26 грудня.

Як повідомлялося, в окупованому Криму 18 грудня відбудеться понад 70 судових засідань щодо кримських татар, які раніше вийшли з одиночними пікетами у відповідь на обшуки й арешти.

На активістів були складені адміністративні протоколи за порушення встановленого порядку пікетування (частина 5 статті 20.2 КоАП Росії). Їм загрожує штраф у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4700 до 9400 гривень) або обов'язкові роботи. Згідно зі складеними протоколами, співробітники поліції розцінили одиночні пікети як неузгоджений із владою масовий захід.

Судові засідання, зокрема, відбуваються у Сімферополі, Джанкої, Алушті, Судаку, а також Совєтському, Кіровському, Білогірському і Красногвардійському районах. Головним доказом звинувачення служить експертиза експертного центру МВС у Криму, згідно з якою «пікети об'єднані єдністю мети, задуму і спільною організацією».

У Криму 14 жовтня відбулась серія одиночних пікетів проти репресій силовиків щодо кримських татар, мусульман на анексованому Росією півострові.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: