Супрун порадила говорити з немовлятами «дитячою мовою»

Супрун порадила говорити з немовлятами «дитячою мовою»

«Дослідження показують, що розмова з дітьми «дитячою мовою» стимулює розвиток мозку», - пояснила Супрун

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, як слід говорити з маленькими дітьми.

Про це Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

«UNICEF Ukraine радить батькам лепетати з дітьми під час спілкування. А якщо ви думаєте, що сюсюкання - це несерйозно, то глибоко помиляєтеся! Лепетання з дітьми - не лише миле або кумедне спілкування, а важлива складова розвитку малюка, особливо в перші три роки життя, коли відбувається інтенсивний розвиток мозку. Дослідження показують, що розмова з дітьми «дитячою мовою» стимулює розвиток мозку. Навіть коли дитина ще не вимовляє слів, цей процес корисний для її майбутніх мовних навичок та загальної здатності вчитися», - підкреслила Супрун.

Вона зауважила, що коли дорослі вимовляють слова повільно, мелодійно, виразно їх повторюють, активно користуються мімікою, змінюють тон розмови на більш «дитячий» - «дитина краще занурюється у спілкування, звертає більше уваги на мову та запам’ятовує більше нових слів».

«Багато людей, коли зустрічаються з малюком, переходять на лепетання інстинктивно, але не всі вважають це потрібним. Уникають «дитячих балачок» переважно тата, які ще не знають, як це важливо», - додала очільниця МОЗУ.

Нагадаємо, раніше  Супрун порадила українцям вакцинуватися від грипу та розповіла, як правильно діяти, коли з’являються головні симптоми хвороби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: