Супрун пояснила, чому важливо їсти овочі
Очільниця МОЗ підкреслила, що овочі «стануть у пригоді завжди»
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун закликала українців їсти овочі.
Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.
«Медичні експерти та лікарі з усього світу постійно заохочують додавати більше овочів до свого раціону. Наприклад, Британська Національна служба здоров'я (National Health Service, NHS) та Американське онкологічне товариство (American Cancer Society) радять щодня їсти п’ять порцій овочів і фруктів. Одна порція - це 80 грамів», - зазначила Супрун.
Очільниця МОЗ підкреслила, що овочі «стануть у пригоді завжди»: під час обіду, при підготовці до іспитів, а також тим хто, проводить багато часу за комп’ютером чи страждає від стресу.
«Багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, ожиріння та деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках та втрату кісткової тканини. Антиоксиданти в складі овочів, протидіють пошкодженню клітин і допомагають запобігти атеросклерозу, хворобам Альцгеймера та Паркінсона», - розповіла глава міністерства.
Нагадаємо, Супрун закликала українців обов’язково зранку годувати своїх дітей сніданком, а також снідати самим.
Коментарі — 0