Супутникові знімки показали масштаби навчань КНР в Південно-Китайському морі

Супутникові знімки показали масштаби навчань КНР в Південно-Китайському морі

Участь в навчаннях беруть до 40 надводних і підводних кораблів

Інформаційне агентство Reuters отримало в своє розпорядження супутникові знімки, які показують масштаби навчань китайського флоту в Південно-Китайському морі.

Знімки показують до 40 субмарин і надводних кораблів, які приймають участь в маневрах. Окрім того знімки чітко фіксують те, що авіаносна ударна група разом із авіаносцем «Ляонін» на сьогодні знаходиться в Південно-Китайському морі після переходу через Тайванську протоку.

При цьому експерти відзначають те, що розташування кораблів у двох паралельних лініях є більше пропагандистським кроком, який спрямований на залякування сусідів, а не звичною практикою під час бойових навчань.

На сьогодні не відомо куди саме далі відправиться флотилія із 40 кораблів для продовження навчань. Також не відомо як довго будуть тривати навчання. При цьому аналітики відзначають те, що КНР могла такими навчання продемонструвати здатність декількох флотів діяти разом у випадку потреби. Фото навчань фіксують присутність не лише есмінців, фрегатів і субмарин, але і танкерів для пального та малих ракетних кораблів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: