Сущенко написав з російської неволі, як знущаються над в’язнями

Сущенко написав з російської неволі, як знущаються над в’язнями

Сущенко зазначив, що до того моменту, поки людина не відчує на собі ув'язнення, його неможливо уявити

Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав лист та малюнок з колонії в селі Утробіно.

Про це повідомляє Укрінформ.

«За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов'язаний перш за все не з умовами та «принадами» переміщення за примусом (вагон «столипін», антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх мастей, цвіль, вологість, непроглядна темрява, недоїдання і холод), а зі ставленням до людей, які змінили за рішенням суду свій соціальний статус», - пише Сущенко.

За словами політв’язня, метою співробітників виправної установи є залякати і принизити гідність людей, які відбувають покарання.

Сущенко зазначив, що до того моменту, поки людина не відчує на собі ув'язнення, його неможливо уявити. «... Це страшно, тривожно страшно», - написав він.

Крім листа колегам політв'язень надіслав свій новий малюнок - втрачений «Руанський собор». Раніше Сущенко вже малював його, але з невідомих причин він був загублений і не дійшов до його сім'ї. Тому журналіст вирішив намалювати новий.

За словами Сущенка, малюнок виконаний пастеллю і за допомогою «кіровського рожевого кисілю».

Раніше повідомлялося, що Сущенко після прибуття в колонію Кірово-Чепецька перебуває у камері, де по сусідству утримується ще один український політв'язень - Валентин Виговський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: