Тайфун «Конг-рей» обрушився на Далекий Схід

Тайфун «Конг-рей» обрушився на Далекий Схід

Через негоду скасували сотні авіарейсів в Південній Кореї та Китаї

У Південній Кореї через тайфун «Конг-рей» (перекладається як «вродлива дівчина») в суботу скасували 276 авіарейсів, у тому числі 123 з міжнародного аеропорту Чеджу на півдні країни, повідомляє інформагентство «Ренхап» з посиланням на Міністерство державних територій, інфраструктури і транспорту країни. 

Тайфун обрушився на південне узбережжя країни в суботу вранці, швидкість вітру в його епіцентрі сягає 32 метрів в секунду. З собою він приніс рясні опади, зокрема, сильна злива заливає столицю країну Сеул.

Очікується, що впродовж дня тайфун піде далі на північ, втрачаючи силу, і повітряні гавані Південної Кореї відновлять свою роботу.

До наближення урагану готуються і в Шанхаї. У Китаї оголосили найнижче «синє» штормове попередження, а в міжнародному аеропорту Пудун скасовано майже півсотні рейсів. Під впливом тайфуну в провінціях Цзянсу, Чжецзян і на Тайвані дме сильний вітер і прийшли холодні повітряні маси.

Чекають на «вродливу дівчину» і на півдні Японії - в префекетурах Нагасакі, Сага і Фукуока, повідомляє Kyodo news. Ще в четвер «Конг-рей» обрушився на японський острів Окінава і префектуру Кагосіма. Буревій валив дерева та обривав лінії електропередач, через що майже 30 тисяч людей залишилися без струму та світла. Було зупинено роботу аеропорту, що призвело до скасування понад 200 авіарейсів.

«Конг-рей» є 25-м за рахунком тайфуном, який утворився в Тихому океані у цьому сезоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: