Тегеран звинуватив Париж у загостренні протиріч на Близькому Сході

Тегеран звинуватив Париж у загостренні протиріч на Близькому Сході

Речник іранського МЗС відповів на звинувачення головних дипломатів Франції та Саудівської Аравії

У п’ятницю, 17 листопада, Іран звинуватив Францію в тому, що та має упереджене ставлення до зовнішньої політики Тегерана. Про це заявив у виступі речник МЗС Ірану Баграм Касемі.

За його словами, такий підхід сприяє загостренню протиріч і конфліктів, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Окрім того, Касемі заперечив тезу міністра закордонних справ Саудівської Аравії Аделя аль-Джубейра про те, що Ер-Ріяд лише протидіє агресії Ірану в різних країнах Близького Сходу. За словами речника іранського МЗС, саме Саудівська Аравія підриває стабільність в регіоні своєю діяльністю.

Дана заява стала реакцію на заяву керівника МЗС Франції Жан-Іва Ле Дріана про те, що Париж занепокоєний втручанням Ірану в регіональні конфлікти на Близькому Сході і спробами досягнути регіональної гегемонії, а також балістичною програмою цієї країни. Цю тезу очільник французького зовнішньополітичного відомства висловив під час переговорів в Ер-Ріяді із саудівським візаві Аделем аль-Джубейром.

Як відомо, Франція є чи не єдиною країною ЄС, яка активно просуває ідею щодо необхідності запровадження нових санкцій щодо Ірану за її програму з розвитку балістичних ракет. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: