Телекомунікаційного гіганта КНР застукали на фінансуванні поїздок законодавців Австралії

Телекомунікаційного гіганта КНР застукали на фінансуванні поїздок законодавців Австралії

Спецслужби Китаю заблокували постачання обладнання компанії Huawei

Телекомунікаційний гігант КНР Huawei є найбільшим спонсором закордонних поїздок законодавців Австралії. До таких висновків дійшов місцевий аналітичний центр ASPI.

Всього із 2010 року і до сьогодні Huawei заплатив за 12 поїздок до своєї штаб-квартири для австралійських політиків, повідомляє Reuters.

Виплати включали не лише переліт, але і проживання в готелях та харчування. Даними послугами скористалися в тому числі очільниця МЗС Джулія Бішоп, міністр торгівлі Стівен Чіобо і його попередник Ендрю Робб.

Загалом же різні компанії за 2010-2018 роки профінансували 55 поїздок австралійських політиків за кордон.

Компанія Huawei, яка є третім у світі виробником смартфонів, заперечує будь-який зв'язок із урядом КНР. Речник даної компанії в Австралії Джеремі Мітчелл заявив про те, що дані візити мали виключно ознайомчий характер, а сама компанія є повністю прозорою.

Із іншого боку спецслужби Австралії мають сумніви щодо безпечності продукції Huawei. Як наслідок, була заблокована домовленість щодо постачання обладнання для розвитку телекомунікаційних мереж країни.

Нагадаємо, в Австралії у мельбурнському Університеті ім. Монаша 12-14 липня відбудеться Міжнародна конференція «Україна і світ: культура, політика, суспільство». Під час заходу науковці з Австралії, України, Бельгії, Італії, Канади, Нової Зеландії та США обговорять роль і місце сучасної України у світі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: