The Guardian: Захід знайшов спосіб обійти вето Росії в Радбезі ООН

The Guardian: Захід знайшов спосіб обійти вето Росії в Радбезі ООН
Засідання Радбезу ООН

За даними видання, резолюція «Єдність заради миру»дозволяє дев'ятьом із 15 членів Ради безпеки ООН обійти вето

Країни Заходу знайшли механізм блокування вето Росії в Раді Безпеки ООН щодо Сирії.

Як повідомляє DW з посиланням на британську газету The Guardian, йдеться про резолюцію «Єдність заради миру», ухвалену в 1950 році. Цей документ ухвалювали на той випадок, якщо Радбез ООН не зможе реалізовувати свої повноваження у сфері безпеки через суперечки постійних членів.

За даними видання, резолюція дозволяє дев'ятьом із 15 членів Ради безпеки ООН обійти вето та винести будь-яке питання на загальне голосування в Генасамблеї ООН, яка нараховує 193 держави-члени. Для ухвалення рішення необхідні дві третини голосів Генасамблеї.

Досі Росія 11 разів користувалася правом вето в Радбезі ООН, блокуючи проекти резолюцій щодо Сирії. Активність держав Заходу посилилася після ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума, яка відбулася в ніч на 7 квітня.

За даними гуманітарних організацій, вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами на місто. Десятки людей загинули, а ще сотні звернулися до лікарень.

Наразі ЄС і ООН намагаються поновити врегулювання сирійського конфлікту.

Нагадаємо, російське видання «Коммерсантъ» повідомило, що найближчим часом Москва почне постачання режиму Башара Асада системи ППО С-300.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: