The Huffington Post нагадала, що сталося в останній раз, коли Москва вигнала сотні американських дипломатів

The Huffington Post нагадала, що сталося в останній раз, коли Москва вигнала сотні американських дипломатів

У 1986 році, після декількох раундів висилок, Радянський Союз заборонив приблизно 200 найнятим на місці радянським громадянам працювати на американську дипломатичну місію

«Під час холодної війни співробітники дипломатичної служби США [в СРСР] мили посольські туалети і розвантажували вантажівки», - повідомляє в The Huffington Post.

Видання нагадує, що в неділю Володимир Путін розпорядився вислати декілька сотень американських дипломатів до 1 вересня - у відповідь на накладені Вашингтоном санкції.

«Поки не ясно, як Вашингтон планує виконати ці вказівки, проте даний хід Москви, ймовірно, загострить відносини між двома країнами, які й без того стрімко погіршуються. Ветерани-дипломати відзначають, що ці останні події нагадують їм сварку часів холодної війни, під час якої США і Радянський Союз провели ряд висилок дипломатів в помсту один одном», - йдеться в статті.

«У 1986 році, після декількох раундів висилок, Радянський Союз заборонив приблизно 200 найнятим на місці радянським громадянам працювати на американську дипломатичну місію. Цей хід був зроблений, щоб поставити [американське] посольство на коліна, стверджує Стівен Пайфер - відставний дипломат, який працював в посольстві в Москві в той час. Працівники з місцевих виконували прозові завдання, на зразок миття туалетів і отримання доставки молока, пише видання.

«Повні рішучості не дати Радянському Союзу припинити їхню діяльність, американські дипломати склали ротаційний графік, за яким періодично відкладали свої звичайні обов'язки, щоб виконувати роботу, яку робили раніше співробітники з місцевих», - йдеться у статті.

«Кожні два тижні замість того, щоб писати депеші, я приходив на роботу в робочому комбінезоні», - згадує відставний дипломат Джон Гербст, який працював на той час в московському посольстві.

«Пайфер і Гербст згадують, як їздили на кордон за доставленими туди вантажами, розвантажували вантажівки і мили туалети», - написано у статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: