Тимошенко прогнозує, що законопроект про реформу ГПУ завтра буде прийнято парламентом

Тимошенко прогнозує, що законопроект про реформу ГПУ завтра буде прийнято парламентом

Тимошенко заявила, що у Раді є більшість, щоб прийняти реформу ГПУ.

Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко прогнозує, що в парламенті «продавлять» законопроект про реформу Генеральної прокуратури України (ГПУ). Про це вона заявила в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна».

«Мені здається, що якщо людина пройшла такий важкий шлях з репресіями, з в'язницею, то сам Юрій Луценко міг встати і сказати: «Я не можу бути генпрокурором, бо я дотримуюся закону, здорового глузду, тому що я друг президента і навіть кум президента, і не треба під мене робити закони». Тоді я б віддала належне його мужності і його внутрішній моралі», - зазначила вона.

Водночас Тимошенко прогнозує, що законопроект про реформу ГПУ буде прийнято парламентом.

«А так це все виглядає дуже сумно, тому що вони завтра все продавлять. Продавлять, тому що злилися олігархічні клани колишнього режиму, злилися Порошенко, Яценюк та їхні фракції, і вони завтра мають більшість для того, щоб протягнути це. Це випадковість, що вони цього не зробили...» - сказала вона.

Нагадаємо, 10 травня Верховна Рада провалила в першому читанні реформу Генеральної прокуратури щодо можливості призначення генпрокурора без юридичної освіти. За законопроект голосували двічі, першого разу ініціатива набрала 224 голоси, вдруге – 221.

Президент України Петро Порошенко переніс робочий візит до Великої Британії, зокрема, у зв'язку із ситуацією, що склалася навколо обрання нового генерального прокурора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: