Томос про автокефалію ненадовго повернеться до Константинополя

Томос про автокефалію ненадовго повернеться до Константинополя

Томос для огляду буде доступний до вечора понеділка

На документі мають поставити свої підписи члени Синоду Вселенського патріархату

Томос про автокефалію православної церкви України повинні підписати всі члени Синоду Вселенського патріархату, повідомив керівник департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш.

«Томос буде до вечора (понеділка – ред.) виставлений для того, хто захоче, міг підійти і побачити цей унікальний документ ... У найближчі дні він повернутися в Стамбул до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом (Варфоломієм – Ред.). Потім там повинні бути підписи всіх членів Вселенського Святійшого Синоду патріархату», - сказав він в ході трансляції на українських телеканалах Різдвяної літургії з Софійського собору в понеділок у Києві.

«Буквально через два дні відбудеться Синод, де буде це зроблено і тоді вже Томос, остаточно і назавжди, повернеться в Україну і буде зберігатися в особливих умовах», - зауважив посадовець.

Нагадаємо, Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня

Зазначимо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. 

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Вранці 5 січня президент Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подиситися тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: