«Карантинні» вироки. Торгував окулярами без маски - залишився винен 17 тис. грн

«Карантинні» вироки. Торгував окулярами без маски - залишився винен 17 тис. грн
В Україні заборонено продаж окулярів під час карантину. За недотримання умов карантину можна отримати чималенький штраф

Правопорушник не дотримався правил карантину

Індустріальний районний суд Дніпра оштрафував на 17 тис. грн місцевого підприємця за порушення правил карантину (ст.44-3 КУпАП).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову суду від 2 квітня.

За матеріалами справи 21 березня чоловік перебував на території торгової бази (вул. Байкальська, 9), де здійснював торгівлю окулярами без засобів індивідуального захисту. Це підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, а також доданими фотографіями.

У судовому засідання підприємець не визнав вину, пояснив, що перебував на торговій точці, де був виставлений товар, але його продаж не здійснював, а лише рекламував.

Натомість суд наголосив, що постанова Кабміну про запобігання поширенню на території України коронавірусу Covid-19» забороняє роботу суб`єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Крім цього, 17 березня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дніпровської міськради ухвалила рішення про призупинення роботи закладів торговельного і побутового обслуговування населення. Окремим пунктом записано, що ті суб'єкти господарювання, які працюватимуть під час карантину, повинні забезпечити своїх співробітників засобами індивідуального захисту.

Також суд вважає, що штраф 17 тис. грн буде необхідним та достатнім для виправлення підприємця та запобігання вчинення ним порушення в майбутньому.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: