Трамп гостро реагує на припущення, що Путін його контролює, - Time

Трамп гостро реагує на припущення, що Путін його контролює, - Time
Саме адміністрація Трампа схвалила поставки летального зброї в Україну і продаж їй вугілля

Незважаючи на видимість дружби, Трамп проявляє жорсткість по відношенню до РФ

Екстрадиція з США 60 російських дипломатів і закриття російського консульства в Сіетлі нагадує нам про те, що одержимість ЗМІ «міцною чоловічою дружбою» президента США Дональда Трампа і глави РФ Володимира Путіна приховує реальність того, що політика американського уряду залишається такою ж жорсткою по відношенню до Росії, як і при президенті Обамі, пише Time.

Видання нагадує, що адміністрація Трампа схвалила поставки летального зброї в Україну і продаж їй вугілля. У Сирії американські війська не тільки борються з ІДІЛ, а й обмежують вплив Ірану і Росії.

«Коли Трамп розкритикував союзників НАТО за недостатні витрати на оборону, його звинувачували в тому, що він заохочує Росію випробувати рішучість альянсу. Однак зараз союзники НАТО вжили заходів, щоб платити більше, і альянс виглядає сильніше, ніж раніше», - йдеться в статті.

Видання також нагадує про введення санкцій відповідно до Глобальним актом Магнітського. «Які висновки можна зробити з цієї невідповідності між відсутністю критики Путіна з боку Трампа і відчутними діями його адміністрації проти Москви?» - задається питанням Time.

«По-перше, існують обмеження повноважень президента, навіть у зовнішній політиці. По-друге, непослідовність Білого дому полегшує для Конгресу і Пентагону просування зовнішньої політики, яку вони підтримують. По-третє, хоча Трамп відчуває помітну симпатію до автократів, він також гостро реагує на будь-які припущення, що Путін його контролює», - зауважує видання.

Як відомо, вже 29 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта та Португалія відкликали своїх послів в РФ для консультацій. Серед країн ЄС жодним чином не «покарали» Росію Австрія, Кіпр та Греція.

Відзначимо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Росія в порядку відповідних заходів висилає 58 співробітників посольства США в Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі.

Речниця Держдепу США Хізер Науерт заявила, що «дзеркальні» дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії ухилитися від подальшого діалогу.

Тим часом, посол Росії у США поскаржився, що американські політики його ігнорують.

У відповідь Росія оголосила, що висилає дипломатів Нідерландів, Італії, Польщі, Фінляндії та Литви у відповідь на висилку російських послів з цих країн через справу Скрипаля. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: