Росія висилає дипломатів Нідерландів, Італії, Польщі, Фінляндії та Литви

Росія висилає дипломатів Нідерландів, Італії, Польщі, Фінляндії та Литви

Це саме та «дзеркальна відповідь», яку обіцяв європейських країнам Лавров

Росія висилає дипломатів Нідерландів, Італії, Польщі, Фінляндії та Литви у відповідь на висилку російських послів з цих країн через справу Скрипаля. Про це повідомляє російське видання «РИА Новости».

Як повідомляється, Росія висилає двох нідерландських дипломатів. Про це МЗС РФ повідомило послу Нідерландів Рене Джонс-Бос.

«Мені щойно повідомили, що двоє високоповажних колег будуть депортовані: це удар, але посольство може продовжувати функціонувати», - заявила посол.

Також, Росія вирішила вислати одного фінського дипломата, який працює в посольстві в Москві. Про це повідомляє МЗС Фінляндії.

«Посол Фінляндії в Росії Мікко Хаутала був повідомлений про це міністерством закордонних справ Російської Федерації 30 березня в Москві. Росія вжила відповідних заходів і проти багатьох інших країн, вислали російських дипломатів. Висилка фінського дипломата - відповідь Росії на рішення Фінляндії, прийняте в понеділок, 26 березня, оголосити персоною нон грата одного із співробітників з дипломатичним статусом в посольстві Росії в Гельсінкі після застосування отруйних речовин в Солсбері», - йдеться у повідомленні.

Ще Росія висилає двох італійських дипломатів, відповідну вербальну ноту повіреному в справах посольства Італії в Москві вручили в російському МЗС. Про це повідомляється на сайті МЗС Італії.

«Повірений у справах посольства Італії в Російській Федерації був викликаний в російський МЗС 30 березня. В зв'язку з цим директор Першого європейського департаменту (що відповідає за відносини з Італією) вручив повіреному в справах вербальну ноту, в якій Москва заявляє про рішення вислати двох співробітників італійського посольства» , - йдеться в повідомленні МЗС Італії.

Четверо польських дипломатів повинні покинути територію Росії до 7 квітня. Про це йдеться в повідомленні МЗС Польщі.

«Тридцятого березня посол Польщі був викликаний в МЗС Росії, де його поінформували про те, що четверо членів польської дипломатичної місії визнані небажаними особами на території Росії. Польські дипломати повинні покинути територію Росії до 7 квітня», - йдеться в повідомленні.

Крім того, Росія висилає трьох литовських дипломатів. Про це повідомила представник МЗС Литви Раса Якілайтене.

«Підтверджую, що РФ висилає трьох дипломатів. Вони повинні покинути Росію протягом тижня», - сказала вона.

Як відомо, вже 29 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта та Португалія відкликали своїх послів в РФ для консультацій. Серед країн ЄС жодним чином не «покарали» Росію Австрія, Кіпр та Греція.

Відзначимо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Росія в порядку відповідних заходів висилає 58 співробітників посольства США в Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі.

Речниця Держдепу США Хізер Науерт заявила, що «дзеркальні» дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії ухилитися від подальшого діалогу.

Тим часом, посол Росії у США поскаржився, що американські політики його ігнорують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: