Трамп готується завдати удару по угоді з Іраном, а потім зберегти її

Трамп готується завдати удару по угоді з Іраном, а потім зберегти її
Дональд Трамп

США не відмовляються повністю від важливої домовленості із Тегераном

Радники президента США із питань міжнародних відносин і нацбезпеки одностайно виступили за те, щоб Дональд Трамп не підтвердив виконання Іраном положень угоди 2015 року щодо ядерної програми останньої. При цьому президент США не повинен штовхати Конгрес до відновлення санкцій щодо Ірану, що таким чином може повністю знищити угоду 2015 року.

Як повідомляє видання Politico,  радник із національної безпеки Герберт Макмастер із своїми співробітниками розробив стратегію щодо Ірану, яка включає активну взаємодію із Конгресом і європейськими союзниками із метою посилення тиску на Тегеран.

При цьому відомство радника із національної безпеки працювало декілька місяців для того, щоб запропонувати Білому Дому нейтральний варіант. Дві ніші опції включали або повну відмову від угоди із одного боку, а з іншого продовження формального визнання кожні три місяці, що Тегеран виконує всі умови, а отже і відмови від усіх претензій.

Метою розробленої політики є з одного боку дати можливість для президент США показати свою зневагу до угоди 2015 року і продемонструвати новий рівень рішучої політики щодо режиму в Тегерані. Однак з іншого боку така стратегія дозволить уникнути міжнародного хаосу, як попередили Трампа декілька його радників, якщо повністю вийти із рамкової угоди щодо ядерної програми Ірану.

Новий курс має в тому числі бути спрямований проти терористичних угруповань, які підтримує Іран, таких як «Хезболла», а також фінансових мереж, які уможливлюють таку підтримку.

Окрему увагу буде спрямовано проти Корпусу стражів ісламської революції, який мають оголосити терористичним угрупованням.

Представники адміністрації Трампа попередили, що стратегія щодо Ірану іще остаточно не завершена. Як наслідок, можуть бути зміни до того як президент США зробить відповідну заяву. 

Нагадаємо, США звинуватили Росію в намаганні «прикрити» Іран від ядерних перевірок

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: