Трамп відреагував на обвинувачення Манафорту: Немає ніякої змови

Трамп відреагував на обвинувачення Манафорту: Немає ніякої змови
Президент США Дональд Трамп

Трамп заявив, що обвинувачення на адресу Манафорта стосуються давніх подій

Президент США Дональд Трамп заявляє, що обвинувачення, висунуті 30 жовтня спецпрокурором Робертом Мюллером на адресу екс-керівника його передвиборчої кампанії Пола Манафорта, стосуються давніх подій, що не мають відношення до кампанії 2016 року.

«Перепрошую, але це було кілька років тому, до того, як Пол Манафорт був частиною кампанії Трампа. І чому не у фокусі Гілларі (Клінтон) і демократи», – написав Трамп у Twitter.

«Крім того, немає ніякої змови», – додав він.

Як повідомлялося, влада США 30 жовтня висунула обвинувачення екс-голові виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його колишньому діловому партнерові Ріку Ґейтсу за 12 пунктами, зокрема, у змові проти США, відмиванні грошей, несплаті податків за роботу з лобіювання.

Обвинувачення були висунуті командою спецпрокурора Мюллера, який веде розслідування про можливе втручання Росії у вибори США в 2016 році. Манафорт і Ґейтс стали першими обвинуваченими у рамках розслідування Мюллера.

У серпні цього року в рамках цього розслідування в заміському будинку Манафорта провели обшук – співробітники ФБР конфіскували документи.

Манафорт очолював передвиборний штаб Дональда Трампа з червня по серпень 2016 року. Він залишив посаду після публікацій про співпрацю з Януковичем і його Партією регіонів, хоча це не називалося офіційною причиною звільнення.

У березні агентство Associated Press повідомило, що Манафорт отримав не менше ніж 50 мільйонів доларів від російського мільярдера Олега Дерипаски за просування інтересів президента Росії Володимира Путіна.

Дерипаска назвав цю інформацію неправдивою і подав на агенцію до суду. 17 жовтня суд у США відхилив цей позов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: