Трамп виступив за вихід США з Міжнародного договору про торгівлю зброєю

Трамп виступив за вихід США з  Міжнародного договору про торгівлю зброєю
Президент США Дональд Трамп 

Президент попросить Сенат відмовитися від ратифікації пакту, підписаного його попередником Бараком Обамою

Президент США Дональд Трамп заявив про намір Сполучених Штатів Америки вийти з Міжнародного договору про торгівлю зброєю, який Вашингтон підписав, але ще не ратифікував в Конгресі.

Про це глава Білого дому сказав в п'ятницю на щорічних зборах Національної стрілецької асоціації (NRA) в Індіанаполісі, повідомляє «Голос Америки» .

«Президент повідомив, що він попросить Сенат відмовитися від ратифікації пакту, підписаного його попередником Бараком Обамою», - йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що нинішній глава Білого дому має намір зупинити процес ратифікації договору законодавцями.

«Ми відкликаємо наш підпис. Я підпишу послання з проханням до Сенату припинити процес ратифікації угоди», - заявив Трамп.

Національна стрілецька асоціація спочатку виступала проти участі США в договорі. У NRA побоюються, що ратифікація угоди призведе до порушення права американців на вільне носіння зброї.

Міжнародний договір про торгівлю зброєю був прийнятий Генасамблеєю ООН в квітні 2013 року. Зараз угода ратифікована владою 101 країни. Ще 29 держав, включаючи США, підписали договір, але поки його не ратифікували. Проти виступили тільки три держави - Іран, КНДР і Сирія.

Договір обмежує торгівлю зброєю в усьому світі і покликаний запобігти незаконному обігу зброї. Документ обмежує експорт різних видів зброї, включаючи ту, яку потенційно можуть використовувати під час здійснення військових злочинів, терактів і злочинів проти людяності.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що Трамп хоче укласти великий ядерний договір з Китаєм і РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: