Турчинов розповів про пріоритети оборонного бюджету на 2019 рік

Турчинов розповів про  пріоритети оборонного бюджету на 2019 рік
Секретар РНБО Олександр Турчинов провів нараду 

Турчинов назвав підвищення грошового забезпечення військових пріоритетом оборонного бюджету

Підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців - важливий пріоритет оборонного бюджету на 2019 рік. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов в ході наради щодо формування оборонного бюджету України на 2019 рік.

Під час наради Турчинов повідомив, що згідно з прогнозом Кабінету міністрів України, ВВП на 2019 складе 3,9 трлн гривень, тому фінансування сектору безпеки і оборони України, яке повинно бути не менше 5% від ВВП, складе близько 200 млрд гривень.

«Дохідна частина оборонного бюджету має формуватися виключно з реальних обгрунтованих надходжень», - підкреслив Турчинов.

За його словами, серед пріоритетних напрямів фінансування на наступний рік запланована розробка та закупівля сучасного високоточного ракетного озброєння-артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів і продуктів спеціальної хімії. Також заплановано посилення системи протиповітряної оборони держави і можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ, реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спецзв'язку і захисту інформації, сучасне облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.

«Одним із пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, насамперед підвищення їх грошового забезпечення, що необхідно для збереження професійного ядра Збройних сил України, Національної гвардії України та інших силових структур», - підкреслив секретар РНБО України.

Турчинов додав, що після завершення формування оборонного бюджету він буде затверджений на засіданні РНБО України і переданий в Кабінет міністрів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: