Туреччина хоче, щоб США передали їй свої бази в Сирії

Туреччина хоче, щоб США передали їй свої бази в Сирії

Анкара проти передачі американських об’єктів в Сирії курдам

В рамках переговорів між представниками США і Туреччини в вівторок Анкара має намір попросити американську сторону про передачу їй або знищення баз США у Сирії. Мова йде про щонайменше 22 об’єкти.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

При цьому Анкара виступатиме однозначно проти передачі баз США під контроль курдським силам самооборони Сирії YPG. Делегації двох країн очолюватимуть Джон Болтон і Ібрагім Калін.

До цього радник президента США із національної безпеки однією із умов виведення американських військ із Сирії назвав отримання гарантій безпеки від Анкари для сирійських курдів.

У рамках переговорів Джона Болтона супроджуватимуть керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд і спеціальний посланник по Сирії Джеймс Джеффрі.

До цього в понеділок президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про те, що вихід США із Сирії має бути добре спланованим. Окрім того, Вашингтон мав би покладатися на реальних партнерів. Очільник Туреччини нагадав таким чином, що саме дана країна має відповідні ресурси і готова виконати завдання протидії терористичним угрупуванням таким як Ісламська держава.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: