Туреччина вже готова будувати газопровід в обхід України

Туреччина вже готова будувати газопровід в обхід України

Ердоган заявив, що готовий до переговорів стосовно проекту

Туреччина готова зробити необхідні кроки для реалізації проекту «Турецький потік». Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в інтерв'ю ТАСС напередодні свого візиту до Росії.

«Ми готові негайно зробити кроки у напрямку реалізації цього проекту («Турецький потік». – ред.), обговорити його і прийняти рішення», - підкреслив Ердоган.

Президент Туреччини додав: «Будь-яких перешкод для цього немає».

Глава турецької держави нагадав, що «найбільше газу Туреччина купує у Росії».

«За даними на кінець липня 2016 року, обсяг природного газу, імпортованого з Росії, склав 12,5 млрд кубометрів. Це показує, наскільки важливим економічним партнером у цій сфері є Туреччина», - зазначив Ердоган.

Відзначимо, «Турецький потік» - проект міжнародного газопроводу потужністю до 32 млрд кубічних метрів газу в рік. Проектом передбачається, що труба буде прокладено по дну Чорного моря з Анапського району Росії в Туреччину. Далі на кордоні Туреччини та Греції передбачалося будівництво газового хаба, через який газ подавався б в європейські країни. Таким чином, газопровід дозволить РФ диверсифікувати поставки природного газу в Європу і знизити залежність постачальників і покупців від країн-транзитерів, зокрема, від України. Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що будівництво «Турецького потоку» має певні ризики для України, однак вважає даний проект на 90% блефом».

Нагадаємо, в результаті інциденту з російським військовим літаком Су-24, який 24 листопада минулого року збила Туреччина за порушення повітряного простору країни, Москва ввела обмежувальні заходи проти Анкари, адже заперечує відповідні звинувачення. Зокрема, Росія призупинила переговори з Туреччиною щодо перспективи реалізації проекту «Турецький потік».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: