Твіт Дональда Туска сколихнув польський політикум

Твіт Дональда Туска сколихнув польський політикум
Очільник Європейської Ради Дональд Туск

Правляча партія звинуватила колишнього прем’єра в атаці на країну

Повідомлення на твітер-аккаунті очільника Європейської Ради Дональда Туска сколихнуло польське політичне середовище. В своєму повідомленні колишній польський прем’єр звинуватив нинішню владу в проблемах у відносинах із Україною і ЄС, а також розкритикував судову реформу нинішнього уряду партії Право і справедливість (PiS).

У відповідь на це нинішня очільниця польського уряду Беата Шидло написала, що Дональд Туск не зробив для своєї країни нічого у якості очільника Європейської Ради, а лише використовував нинішню посаду для атак на польський уряд. При цьому, діючи так, за словами Шидло, Туск фактично атакує саму Польщу. Дані два повідомлення набрали тисячі схвальних відгуків і поширень, пише видання EU Observer.

Перший очільник пост-комуністичної Польщі і лауреат Нобелівської премії Лех Валенса привітав заяву Дональда Туска. За його словами, це «останній дзвін для порятунку Польщі як демократичної європейської країни».

Сенатор від партії PiS Станіслав Карчевський, на противагу цьому, заявив, що таким чином Дональд Туск «б’ється головою об стіну, що в кінці кінців зробить лише йому боляче».

Для очільника польського МЗС Вітольда Ващиковського заява очільника Європейської Ради є ознакою його розпачу. Оскільки, на думку міністра, Туск не може залишитися в європейській політиці і планує повертатися до Польщі. При цьому Ващиковський заявив, що Туск виявився безрезультативним політиком у питаннях виходу Великої Британії із ЄС, українському питанню і проблематиці Каталонії.

Окремо нинішній очільник МЗС Польщі заявив, що очільник Європейської Ради настільки прислужувався очільнику Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру, що останній запропонував провести злиття посад.

Як відомо нинішня каденція Дональда Туска як очільника Європейської Ради має завершитися в 2019 році. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: