У Авакова не виключають, що замовником замаху на Мосійчука був Кадиров

У Авакова не виключають, що замовником замаху на Мосійчука був Кадиров
Ігор Мосійчук

У 2014 році Кадиров погрожував нардепу

У МВС вважають, що у замаху на нардепа Ігоря Мосійчука є «російський слід», а в його вбивстві був зацікавлений глава Чечні Рамзан Кадиров, заявив радник глави міністерства внутрішніх справ Іван Варченко.

За словами радника міністра, Кадиров може бути причетний до замаху на нардепа, оскільки в 2014 році погрожував йому вбивством.

«Варіантів може бути небагато. Замовник один – РФ. Є конкретні докази, які можуть підтверджувати те, що зацікавлені, зокрема заяви Рамзана Кадирова від 2014 року, у яких він прямо говорив про свої наміри вбити Мосійчука і деяких його колег. Продукувати якісь додаткові версії, звичайно, слідство розглядає і має розглядати інші версії, але я думаю, що доказова база зараз достатня для того, щоб однією з пріоритетних мати саме версію російського замовника. І не виключаю, що виконавці можуть бути найрізноманітніші», - заявив він.

Зазначимо, що в 2014 році в мережі було опубліковано відео, на якому Ігор Мосійчук під крики «Слава вільній Ічкерії» розстрілює портрет Кадирова. Пізніше глава Чечні заявив, що Мосійчука вб'ють.

Раніше повідомлялося, що на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

В поліції заявили, що вибухнув автомобіль.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у Мосійчука поранення важкі, але жити буде.

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, це терористичний акт. Радикали заявляють, що замах на Мосійчука - це справа рук Кадирова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: