У Авакова розкрили подробиці розслідування вбивства журналіста Бузини

У Авакова розкрили подробиці розслідування вбивства журналіста Бузини
Олесь Бузина

Помічник глави МВС розказав, чому затягнулося слідство

Розслідування вбивства журналіста Олеся Бузини затягується, тому що проводяться складні експертизи ДНК. Про це розповів в інтерв'ю виданню «Гордон» радник глави Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, нардеп Антон Геращенко.

«Слідство через суд звернулося до компаній Google і Facebook, що буває дуже рідко в нашій країні, з вимогою розкрити дані можливого листування між підозрюваними і Олесем Бузиною. На сьогоднішній момент слідство вважає, що ці два молодики вбили Бузину, швидше за все, виходячи з мотиву особистої ненависті або бажання прославитися, за принципом, так би мовити, залишити свій слід в якийсь історії», - розказав він.

Геращенко також додав, що інших підозрюваних у цій справі немає.

Як відомо, журналіста і російського пропагандиста Олеся Бузину вбили 16 квітня 2015 року на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва біля будинку, де він мешкав. 9 грудня 2015 року суд відпустив під домашній арешт Дениса Поліщука, а 31 грудня - Андрія Медведька - підозрюваних у вбивстві журналіста. У межах розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Бузини експерти примусово взяли біологічні зразки в підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

За словами адвоката, вбивць було кілька (принаймні двоє), тоді як з фабули звинувачення випливає, що стріляв у Бузину безпосередньо Медведько. Денис Поліщук (позивний Аллах) та Андрій Медведько (позивний Мейсон) є громадськими активістами, приймали участь в АТО як добровольці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: