У Белграді затримали двох мешканок Луганська, які фотографували Генштаб

У Белграді затримали двох мешканок Луганська, які фотографували Генштаб
Будівля колишнього Генштабу Сербії в Белграді 
Фото: mod.gov.rs

Повідомляється, що затримані українки - з Луганська

Військова поліція Сербії заарештувала двох громадянок України та двох громадян США, які з допомогою дрона намагалися зняти будинок старого Генштабу Сербії. Про це повідомляють сербські ЗМІ, зокрема B92.

Як зазначає видання, міністерство оборони Сербії підтвердило, що була несанкціонована зйомка і що затримані особи були передані в поліцію, а справою займається прокуратура і поліція.

Повідомляється, що затримані українки - з Луганська, один із затриманих американців проживає в штаті Огайо, а інший - з Каліфорнії.

Як повідомляють ЗМІ, заарештованих передали в руки поліції, справа перебуває на розгляді прокуратури і поліції. Арешт іноземних громадян підтвердив президент Сербії Вучич, який сказав, що це не «щось небезпечне».

Більше інформації він отримає після зустрічі з представниками сербських спецслужб. Зазначимо, що на сьогоднішній день в зазначеному будинку знаходяться Агентство військової розвідки і Агентство військової безпеки Сербії.

За даними сербських ЗМІ, будівля є важливою в командній системі армії Сербії, оскільки значну частину своєї діяльності в ній проводить міністр оборони Александр Вулин.

У Сербії це вже четвертий за місяць випадок, коли американців затримують за звинуваченням у шпигунстві, пише видання.

Нагадаємо, раніше у МЗС України заявили, що Сербія має пояснити, чому її громадяни воюють у лавах бойовиків на Донбасі. Крім того у грудні минулого року президент Сербії Александр Вучич запевнив президента РФ Володимира Путіна, що Сербія не запровадить санкції проти Росії через незаконну анексію Криму.

Читайте також: «Косово – це не Сербія, Крим – це Україна». Дилема української дипломатії

Екс-віце-прем’єр самопроголошеного Косова Едіта Тахірі: Україні слід домовлятися з Росією так, як ми домовляємося із Сербією

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: