У Блоці Порошенка оголосили парламент недієздатним

У Блоці Порошенка оголосили парламент недієздатним

За словами Гончаренка, оновлений склад ЦВК - це вимога українського суспільства

Заступник голови фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявив, що якщо парламент не може оновити склад ЦВК, то він недієздатний.

Про це він сказав 5 липня в кулуарах Верховної Ради.

Гончаренко нагадав, що фракція БПП прийняла рішення не повертатися до сесійної зали, доки парламент не проголосує за оновлений склад ЦВК.

«Це не вимога БПП чи президента, це вимога українського суспільства. Наступні вибори має проводити новий склад ЦВК, до якого є довіра в суспільстві», – сказав нардеп.

Він також зауважив, що фракція БПП буде продовжувати ходити на роботу, і народні депутати готові голосувати за оновлення складу ЦВК.

«В нас залишилось п’ять сесійних днів! Ми маємо обов’язково розглянути і вирішити це питання. Кандидати на ЦВК є цілком прийнятні, тому колеги мають одуматись і прийняти інше рішення для того, щоб розблокувати роботу парламенту», – зазначив Гончаренко.

Він заявив, що фракція БПП готова голосувати за оновлення складу ЦВК, депутатську недоторканність, зміни до закону про Антикорупційний суд.

«БПП буде голосувати, якщо ми розглянемо ЦВК – будемо готові рухатись далі. Але якщо хтось хоче залишити старий склад ЦВК на чолі з Охендовським, то ми в ці ігри грати не будемо. Ми з цим не погоджуємося, і маємо позицію», – зауважив нардеп.

Гончаренко підкреслив, що Україні потрібний дієздатний парламент. «Якщо парламент напередодні виборів не в змозі змінити склад ЦВК, термін повноважень яких давно сплив, тоді такий парламент недієздатний і не потрібний», - сказав нардеп.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 липня не приступила до оновлення складу Центральної виборчої комісії, оскільки більшість народних депутатів відмовились від розгляду цього питання.

Читайте також Хто замінить Охендовського. Порошенко вніс подання на 13 нових членів ЦВК (список) 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: