У боях з окупантами загинув відомий «кіборг» Валерій Гонта

У боях з окупантами загинув відомий «кіборг» Валерій Гонта
Валерій Гонта брав участь у боях за Піски, Донецький аеропорт, Світлодарську дугу з 2014 по 2018 рік
фото: Валерій Гонта

У боях за Україну загинув військовий Валерій Гонта, який пройшов бої за Донецький аеропорт та бої на Світлодарській дузі. Про це журналістам повідомив медик 14-ї бригади, у якій служив Валерій.

Валерій Гонта брав участь у боях за Піски, Донецький аеропорт, Світлодарську дугу з 2014 по 2018 рік Валерій Гонта брав участь у боях за Піски, Донецький аеропорт, Світлодарську дугу з 2014 по 2018 рік

У район траси Бахмут – Лисичанськ, де тривають активні бої, влучив снаряд. Валерій Гонта отримав серйозні поранення і він загинув за декілька хвилин.

23 квітня на своїй сторінці у фейсбуці Валерій Гонта опублікував це фото і написав:

«Коли ти ловиш гарний сонячний день після виходу! Цінуйте кожну хвилину свого життя, воно є безцінне! І дякуйте Богу і людям, що за нас моляться, що ми, ви, під крики сирен, можем відкрити очі і побачити світло! І відчувати його тепло!»

17 травня Гонта написав пост про те, як він любить Батьківщину:

«Я люблю Батьківщину, дітей своїх, дружину,батька і мати. Та боронь мене, Боже, зустріти ворожих паскуд! Бо не знаю межу свого гніву, за братів і Україну!», – написав «кіборг».

Гонта опинився на війні ще у 2014 році – пішов добровольцем на війну на Донбасі. У військкоматі його не прийняли через стан здоров'я, у дитинстві він хворів на бронхіальну астму. Тоді він пішов до «Правого сектору» й у липні 2014 року опинився на фронті.
Брав участь у боях за Піски, за Донецький аеропорт. Він місяць провів на диспетчерський вежі, до нього на зв'язок виходив бойовик Моторола і казав, що «відірве йому яйця». Сам бойовик загинув у 2016 році.

Після боїв за аеропорт Гонта підписав контракт і вступив у Перший батальйон 54-ї бригади. Тоді брав участь у боях на Світлодарській дузі. Під час бою зміг винести пораненого бійця з позицій під артилерійським вогнем.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Військовослужбовець отримав тяжкі поранення, глухоту, закриту черепно-мозкову травму, тяжкий полікістоз печінки та нирок. Проте з початку повномасштабного вторгнення Валерій Гонта пішов на фронт і служив у 14-й бригаді.

Раніше у боях з окупантами загинув відомий «кіборг» Руслан Боровик. Місяць тому військовий отримав контузію, але не покинув своє відділення та «продовжував палити техніку російських окупантів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: