У Британії за тероризм судять чоловіка, який воював на Донбасі проти України

У Британії за тероризм судять чоловіка, який воював на Донбасі проти України
Бенджамін Стімсон, який воював в Донбасі на стороні незаконних збройних формувань

Бенджаміна Стімсона звинувачують у скоєнні злочину терористичної спрямованості

Британцеві Бенджаміну Стімсону, який воював в Донбасі на стороні незаконних збройних формувань, загрожує тюремне ув'язнення. Його звинувачують у скоєнні злочину терористичної спрямованості. Про це повідомляє The Times.

Стімсон провів чотири місяці на Донбасі у 2015 році. Він, дотримуючись соціалістичних поглядів, відправився на схід України, «щоб почати нове життя», пише The Times. Він також сподівався отримати російське громадянство.

Перебуваючи в Україні в жовтні того ж року він дав інтерв'ю BBC, в якому заявив, що Росія стала жертвою західної імперіалістичної агресії.

«Я приїхав сюди як людина робітничого класу без роботи», - цитує Стімсона газета. Стімсон розповів, що не брав участі в бойових діях, але готовий вбивати, «якщо його життя буде в небезпеці». «Я вважаю це частиною війни. Ми в формі. Я бачу себе як захисника мирних жителів».

Спочатку він прилетів до Москви, а в Україну потрапив через Ростов. Коли Стімсон повернувся до Манчестера, його заарештували.

Стімсону винесуть вирок 14 липня. У тексті звинувачення йдеться, що Стімсон відправився на Донбас для сприяння третім особам в скоєнні терористичних актів, «ставши членом [незаконних збройних формувань], що протистоїть українському уряду».

Це перший процес над громадянином Великобританії, який побував на Донбасі під час конфлікту.

Як повідомлялося, у Чехії вперше судять людину за участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: