У Чорному морі стався конфлікт між українськими прикордонниками та ФСБ

У Чорному морі стався конфлікт між українськими прикордонниками та ФСБ
Бурова установка «Петро Годованець»

Українські прикордонники спробували наблизитися до родовищ у Чорному морі і наткнулися на берегову охорону РФ

У Держприкордонслужбі України заявили про конфліктну ситуацію з береговою охороною прикордонної служби ФСБ РФ у виключній морській економічній зоні України. Про це в середу, 10 жовтня, повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зокрема, під час патрулювання корабель морської охорони «Миколаїв» із прикордонним літаком Diamond біля самопідйомної бурової установки «Петро Годованець» зіткнулися з представниками Росії.

У відомстві зазначають, що російські прикордонники зближуються з українськими кораблями після їх наближення до району родовищ.

Відзначається, що представники прикордонної служби ФСБ РФ в радіопереговорах запитали український корабель про мету перебування в «економічній зоні Росії».

«Отримавши відповідь, що корабель Морської охорони ДПСУ знаходиться на службі в морській економічній зоні України, відзначили, що не мають більше запитань», - йдеться в повідомленні.

Українські прикордонники додали, що матеріали щодо протиправних дій Росії в економічній зоні України направили у військову прокуратуру, прокуратуру АР Крим, СБУ, а також поінформували ПАТ ДАТ «Чорноморнафтогаз».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: