У Держдепі заявили про нарощування військових поставок до України через загрозу РФ

У Держдепі заявили про нарощування військових поставок до України через загрозу РФ

США допомагатимуть Україні та Грузії поліпшити їхні оборонні можливості

США зняли введені адміністрацією попереднього президента Барака Обами заборони на надання Грузії і Україні військової допомоги та допомагають державам поліпшити їхні оборонні можливості. Про це заявив 26 червня помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл, виступаючи в комітеті із закордонних справ Сенату Конгресу США.

«Захист Заходу починається з посилення наших фізичних сил оборони. США продемонстрували своє рішення, підтвердивши нашу прихильність статті 5 (НАТО, — ред.) і вклавши реальні ресурси у захист Європи. Ми надаємо військову допомогу Україні, Грузії, Молдові, країнам Балтії та іншим європейським державам», — сказав Мітчелл.

За його словами, протягом 2018 та 2019 років Адміністрація Трампа запросила понад 11 мільярдів доларів на розширення Європейської ініціативи стримування.

«Паралельно ми нарощуємо засоби самозахисту для держав, що знаходяться на кордоні та на які в першу чергу спрямовані російські військові загрози, — це Україна та Грузія. Ми скасували обмеження попередньої адміністрації щодо підвищення оборонної допомоги обом цим державам для покращення їх захисних можливостей», — заявив помічник держсекретаря США.

Мітчелл наголосив, що США прагнуть «зберегти Україну на шляху реформ, серед іншого — закликаючи її лідерів прийняти антикорупційний суд, який відповідає стандартам МВФ, та встановити тарифи на газ на рівні ринкових цін».

Нагадаємо,  в.о. заступника помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорган Ендрюс заявив, що Сполучені Штати позитивно оцінюють поступ України в процесі реформ, але водночас закликають офіційний Київ докласти ще більше зусиль, насамперед, у виконанні вимог програми МВФ для отримання наступного траншу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: