У Держприкордонслужбі розповіли, як були покарані судна, які заходили в порти Криму

У Держприкордонслужбі розповіли, як були покарані судна, які заходили в порти Криму

«Вже на 15 суден накладено арешт або інші обмеження», - заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян

Україна заарештувала або запровадила інші обмеження на 15 іноземних суден, що заходили в закриті порти анексованого Криму.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Якщо вони (судна – ред.) потрапляють в нашу морську економічну зону або заходять в українські порти, ми вживаємо заходів, щоб обмежити їхнє подальше переміщення. Вже на 15 суден накладено арешт або інші обмеження. Це все судна, що порушили законодавство України, відвідуючи порти Криму», – сказав Слободян.

Він заявив, що в порти анексованого Криму зайшли понад 940 іноземних суден, однак значна частина з них складають російські судна, що обслуговують закриті порти.

«Іноземних суден, що заходять в порти Криму, не так багато, тому що діють санкції. Судновласники, які хвилюються за свою репутацію, не поспішають приймати запрошення від місцевої окупаційної влади», – зазначив Слободян.

Як відомо, напередодні Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України повідомило, що в жовтні в порти анексованого Криму зайшли 20 танкерів і вантажних суден-порушників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: