У Дуди заявили про «зниження напруги» між Україною та Польщею

У Дуди заявили про «зниження напруги» між Україною та Польщею
Анджей Дуда і Петро Порошенко

Лапінський зазначив, що з Україною відносини потрібно будувати на історичній правді

Візит президента Польщі до Києва дещо заспокоїв напруженість у двосторонніх польсько-українських відносинах і розблокував канали комунікації.

Про це заявив речник президента Польщі Кшиштоф Лапінський, повідомляє «Укрінформ».

«Під час візиту, який триває кільканадцять годин, складно все узгодити. Він насамперед допоміг розблокувати певні канали комунікації», - заявив Лапінський.

За його словами, завданням візиту було «зниження напруги», яка з'явилася упродовж останніх кількох місяців, і цю місію було виконано. Лапінський зазначив, що з Україною відносини потрібно будувати на історичній правді.

«Не можна погоджуватися на фальсифікацію історії», - підкреслив речник президента Польщі.

Він зауважив, що під час візиту президенти мали нагоду обговорити віч-на-віч багато складних питань, про які не згадувалося під час спільної прес-конференції. Водночас Лапінський підкреслив, що поки що складно визначати часові рамки покращення польсько-українських відносин.

«Краще не говорити про часові рамки, щоб потім не бути під тиском часу», - зауважив Лапінський.

Він наголосив, що конкретним рішенням під час візиту Дуди стала домовленість про розблокування ексгумацій польських жертв в Україні.

«Побачимо, як відбуватимуться переговори між міністрами культури. Це буде першим сигналом, чи буде змога покращити певні справи», - констатував речник президента Польщі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: