У Франції, Італії та Іспанії за порушення карантину виписали понад двох мільйонів штрафів

У Франції, Італії та Іспанії за порушення карантину виписали понад двох мільйонів штрафів
В Іспанії штрафи починаються з 600 євро за прогулянку по вулиці або виїзд з міста

Найменший штраф за порушення карантину - 135 євро - встановлено у Франції

Понад 2 млн штрафів було виписано в Італії, Франції та Іспанії за порушення карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє NOS.

Як повідомляється, іспанська поліція за час карантину виписала 837 000 штрафів. Це більше 15 000 в день. Штрафи починаються з 600 євро за прогулянку по вулиці або виїзд з міста, але можуть доходити до 10 000 євро. Додатково до штрафів було заарештовано близько 7500 іспанців.

В Італії поліція має право перевіряти, чи люди дотримуються правила карантину. До недавнього часу, навіть у невеликих селах, ніхто не виходив на вулицю, тому що силовики можуть накласти штраф без роздумів. Порушники отримують штраф у розмірі 206 євро або до трьох місяців в'язниці.

«Італійській поліції навіть вдалося перевірити 270 000 чоловік за один день і виписати 16 000 штрафів. Це було на Великдень. З 11 березня по 3 травня 418 222 людини були оштрафовані за «необмежений проїзд». Штрафи варіювалися від 206 до 3000 євро», - йдеться в повідомленні.

У Франції люди повинні мати при собі пояснення того, чому їм можна бути на відкритому повітрі. Якщо його немає, людина сплачує штраф у розмірі 135 євро. З середини березня до початку травня було видано 915 000 штрафів. Це принесло французькому уряду понад 123 мільйонів євро. Адвокати людей звернулися до суду, вважаючи такі дії неконституційними.

Зазначимо, що сьогодні в Україні послабили карантинУ Києві обмеження почнуть знімати з 12 травня, а Львів пом'якшить їх лише частково.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: