У Франції пред'явили звинувачення екс-помічнику Макрона

У Франції пред'явили звинувачення екс-помічнику Макрона
Олександр Беналль

Розслідування щодо Олександра Беналля почалося ще 29 грудня

У Франції пред'явили звинувачення раніше затриманому колишньому помічнику президента країни Олександру Беналлю.

Про це повідомляє газета Le Figaro.

Як сказав газеті адвокат Беналля після допитів судовими слідчими, колишнього співробітника президентської адміністрації і співробітника служби безпеки звинувачують у «неправомірному використанні декількох документів професійного характеру».

Нагадаємо, колишнього помічника президента Франції Еммануеля Макрона Олександра Беналля затримали 17 січня 2019 за підозрою в незаконному використанні дипломатичного паспорта.

Екс-помічник Макрона в даний час поміщений під варту в рамках відкритого 29 грудня 2018 року справи, що стосується незаконного отримання офіційних документів. Його затримали за підозрою в «зловживанні довірою» та «неправомірне використання документа».

Мова йде про дипломатичні паспори, якими помічник Макрона користувався навіть після звільнення, що заборонено.

Зазначимо, в серпні 2018 адміністрація Макрона звільнила колишнього президентського помічника у зв'язку із звинуваченнями у побитті учасників паризької першотравневої маніфестації.

Після допиту 29 листопада проти нього були висунуті звинувачення у «втручанні в роботу правоохоронних органів» та «умисному насильстві у складі групи осіб, що привело до загальної непрацездатності».

Повідомляється, що Беналль самовільно «взяв участь у затриманні» людини в районі Саду рослин.

Колишній працівник адміністрації президента розповів, що він погнався за учасником демонстрації «з почуття громадянського обов’язку», бо ніби побачив, що той кинув камінь у правоохоронця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: