У Франції збільшилась кількість загиблих під час протестів

У Франції збільшилась кількість загиблих під час протестів
У Франції вже вп’яте проходить акція протесту руху «жовтих жилетів»
Фото: AFP

Поліція в Парижі затримала 168 людей, причому 115 осіб були арештовані.

Кількість загиблих учасників антиурядових протестів у Франції збільшилася до семи.

Про це повідомляє BBC.

«Семеро людей загинули внаслідок протестів «жовтих жилетів», останній трагічний випадок стався у п’ятницю», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поліція в Парижі затримала 168 людей, причому 115 осіб були арештовані.

Попри те, що уряд, після теракту на різдвяному ринку у Страсбургу, закликав протестувальників зупинити акції, вони все ж таки вийшли на вулиці. Втім, їх кількість була значно меншою, ніж на минулих вихідних.

Як повідомлялося, у Франції вже вп’яте проходить акція протесту руху «жовтих жилетів». 

Антиурядові протести тривають у Франції з середини листопада, коли представники руху «жовтих жилетів» вийшли на вулиці проти планів підвищення цін на автомобільне паливо. Після того, як уряд ввів мораторій на підвищення податків на паливо, мітингувальники стали протестувати в цілому проти реформ уряду і президента країни Еммануеля Макрона.

10 грудня Макрон заявив, що бере на себе «частину відповідальності» за нинішню кризу і погодився виконати ряд вимог демонстрантів. Зокрема, він пообіцяв з січня 2019 року підвищити на 100 євро мінімальний розмір щомісячної заробітної плати. Президент також повідомив, що в 2019 року не буде підвищений рівень соціальних зборів з пенсіонерів, доходи яких не перевищують 2000 євро на місяць, а оплата праці в понаднормові години не буде обкладатися податками і соціальними зборами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: