У Гамбурзі відбулися перші сутички перед самітом G20

У Гамбурзі відбулися перші сутички перед самітом G20
Сутички між поліцією та демонстрантами 2 липня на півострові Ентенвердер

Зіткнення сталися між протестувальниками проти політики G20 та поліцією

За кілька днів до відкриття саміту країн Великої двадцятки (G20) в Гамбурзі відбулися перші зіткнення між протестувальниками проти політики G20 та поліцією.

Ввечері в неділю, 2 липня, гамбурзька поліція перешкодила демонстрантам, які хотіли встановити наметове містечко на півострові Ентенвердер на березі річки Ельби. У поліції заявили, що демонстрація була дозволена, але організаторів заздалегідь попередили, що забороняють влаштовувати табір для ночівлі, передає інформагенція AFP.

На місці демонстрації ввечері в неділю перебували близько 600 людей. Деякі з них почали встановлювати намети. Правоохоронці завадили учасникам акції та прибрали одинадцять наметів, пише інформагенція dpa. Після цього сотні поліцейських оточили табір. Пізніше вони відійшли.

Речник поліції стверджує, що демонстранти жбурляли в правоохоронців повітряні кульки, наповнені фарбою. Поліцейські застосували проти кількох учасників акції перцевий спрей.

За даними поліції, одного протестувальника затримано. Організатори акції заявляють про потерпілих та закидають правоохоронцям надмірне застосування сили.

Саміт Великої двадцятки відбудеться в Гамбурзі 7-8 липня.

Як повідомлялося, правоохоронці німецького Гамбурга напередодні саміту Великої двадцятки відпрацьовують найгірші сценарії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: