У ГПУ є докази контактів Рубана з ватажком бойовиків «ДНР»

У ГПУ є докази контактів Рубана з ватажком бойовиків «ДНР»
Володимир Рубан

Луценко заявив, що у слідства є серйозні докази того, що Рубан готував теракт

Генеральна прокуратура України має аудіо-і відеодокази того, що керівник центру «Офіцерський корпус» Володимир Рубан контактував з ватажком так званої «ДНР» Олександром Захарченком.

Про це Генпрокурор Юрій Луценко заявив в ефірі телеканалу Zik.

«У нас є відео, де автомобіль, яким керує Рубан, перетинає нашу КПВВ, заїжджає на територію «ДНР», потім автоматники Захарченка сідають за кермо і в трьох військових частинах Горлівки закладають зброю. Повертаються. За кермо сідає Рубан. Далі, всі бачили його затримання. При цьому у нас є докази того, це викладено в аудіо, про те що він контактував при цьому з Захарченком і планував терористичний акт», - розповів Луцнеко.

За словами генпрокурора, у слідства є серйозні докази на підтвердження того, що готувався теракт.

«Те, що я знаю з матеріалів слідства - трупів могло бути сотні. Я знайомий з матеріалами слідства. Можу вам сказати, що все дуже серйозно. Всі сумніваються, що версія голови СБУ підтверджена. У нас є дуже серйозні докази, що мова йшла про підготовку реального теракту, в тому числі - з мінометами, автоматами і гранатами», - заявив Луценко.

Він також відповів на глузування скептиків, що міни не збігаються з калібром кулемета, який був в бусі.

«При цьому треба згадати, що була перша партія зброї, яка була завезена на нашу територію під контролем Служби безпеки України та процесуальних керівників військової прокуратури. І ось до тих мінометів вона підходить», - зазначив глава ГПУ.

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, Рубан перевозив арсенал зброї у меблях.

У свою чергу Рубан назвав людину, яка «спланувала спецоперацію проти нього».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: