У Хорватії туристів штрафуватимуть на 700 євро за погану поведінку

У Хорватії туристів штрафуватимуть на 700 євро  за погану поведінку
Острів Хвар

Жителі курортного острова Хвар скаржаться, що під вечір місто стає збіговиськом п’яних відпочивальників

На популярному серед туристів хорватському острові Хвар цього літа запровадили суворі правила поведінки для відпочивальників.

Про це повідомляє The New York Times.

Так, чоловіків просять ходити одягненими у сорочки чи футболки у місті, в іншому разі їм загрожує штраф у 500 євро. За поїдання їжі чи сон у громадських містах - штраф у 700 євро.

Плакати із такими правилами були розміщені по всьому острову. Аналогічні повідомлення звучать в інформаційному відео, яке показують на поромі з материка.

Протягом десятиліть острів Хвар  із населенням у 11 тис. осіб приваблював туристів на яхтах та відомих зірок. Його відвідували Жаклін Кеннеді, Бейонсе, Джей Зі, Том Круз та десятки інших знаменитостей. Однак місцева влада каже, постійні вечірки, клуби та хостели, заповнені туристами, сьогодні змінюють характер острова.

«Ми генетично налаштовані на туризм. Але цей розважальний туризм – це не те, про що ми просимо. Це не те, що ми хочемо мати», - пояснив мер Хвара Рікі Новак.

Місцеві скаржаться, що під вечір місто стає збіговиськом п’яних відпочивальників, часто роздягнених, які святкують до пізньої ночі. Якщо раніше уздовж пірсу були художні галереї, сьогодні там лише бари.

Сподіваючись зберегти імідж Хвара, міський голова та місцеві бізнесмени придумали цього літа кампанію, щоб попередити відвідувачів про те, що у місті існують більш суворі правила поведінки. У зв’язку з цим для злісних порушників і запровадили штрафи. Однак поки нікого з туристів не покарали. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: