У Європарламенті група депутатів намагалася зірвати засідання

У Європарламенті група депутатів намагалася зірвати засідання

Група депутатів намагалася перешкодити технікам відремонтувати електрообладнання, щоб включити озвучування сесії

Група євродепутатів намагалася зірвати початок пленарного засідання Європейського парламенту в Страсбурзі у вівторок, 3 липня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначено, що початок пленарної сесії Європарламенту, на якій було заслухано звіт болгарського голови в Раді ЄС, затримався майже на 40 хвилин, і засідання проходило при майже порожній залі.

За словами глави Європарламенту Антоніо Таяні, ця затримка була спровокована поведінкою декого з парламентаріїв, які завадили технічним працівникам запустити систему озвучування, тому що вони хотіли продемонструвати свою солідарність з перекладачами.

«Ці парламентарії завадили технікам увійти в технічне приміщення. Тобто вони взяли на себе роль профспілкових активістів. Але переговори між перекладачами і адміністрацією ЄП тривають, і їм не слід було втручатися в цю ситуацію. Це причина, з якої ми затримали роботу. І я приношу вибачення болгарському голові й усім іншим парламентаріям», - зазначив Таяні.

Глава ЄП також додав, що через поведінку декого з європейських депутатів усі пункти порядку денного сесії будуть проходити у вівторок із запізненням майже в півгодини. Він знову пояснив, що депутати намагалися перешкодити технікам відремонтувати електрообладнання, щоб включити озвучування сесії. Перші 40 хвилин від початку засідання телеслужба Європарламенту транслювала без звуку. 

Зазначається, що перекладачі ЄП уже не перший місяць перебувають у протистоянні з адміністрацією, вимагаючи поліпшення умов праці і скаржачись на перевантаження і зневажливе ставлення до їхньої роботи.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: