У Каннах заборонили ходити на пляж в купальних костюмах для мусульманок

У Каннах заборонили ходити на пляж в купальних костюмах для мусульманок

Місцева влада вважає, що такий одяг може спровокувати порушення громадського порядку

Новий порядок, що діє тепер у Каннах, говорить: «Доступ до пляжів і купання заборонено для всіх осіб, які не належним чином одягнені, не поважають моральні цінності та основи світськості, не дотримуються санітарно-гігієнічні норми і правила безпеки на пляжах».
Саме це нововведення позбавило мусульманок права відпочивати на французькому узбережжі в спеціальних купальних костюмах, які повністю закривають тіло жінок, крім їх стоп, долонь і обличчя, пише французька газета Liberation.
При цьому влада Канн пояснили своє рішення турботою про суспільний спокій. У керівництві міста стверджують, що «навмисна» демонстрація релігійної приналежності сьогодні недоречна.
«Оскільки Франція та культові місця в даний час стали об'єктами терористичних атак, такі костюми можуть створити небезпеку порушення громадського порядку», - вказують у місцевій владі.

У Франції на законодавчому рівні закріплено цілий ряд заборон, пов'язаних з релігійною одягом. Зокрема, в країні не можна носити в громадських місцях костюми, які приховують всю фігуру і обличчя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: