У Києві пройшов марш за особливий статус для Харківської області (ФОТО)

У Києві пройшов марш за особливий статус для Харківської області (ФОТО)

Організувала марш лідер громадського руху за «Слобожанщину» Алла Александровська

Сьогодні в Києві понад 500 прихильників надання Харківській області особливого статусу «Слобожанщина» пройшли маршем від Кабміну до Адміністрації Президента України.
У заході взяла участь лідер громадського руху «Слобожанщина» Алла Александровська, депутати місцевих рад Харківської області, харківські активісти та їхні київські соратники.
Учасники заходу тримали банери з написом: «Слобожанщина - наш вибір», «Ми за особливий регіон – Слобожанщина», «Порошенко, підтримай петицію за Слобожанщину».

Під час заходу Алла Александровська заявила: «Поточна ситуація показує нездатність влади до вирішення серйозних проблем і викликів у сфері економіки та управління. Державна система деградує, корупція присутня на всіх рівнях прийняття рішень. Сьогодні ми говоримо «так» створенню особливого регіону розвитку «Слобожанщина», щоб один із ключових регіонів України - Харківщина, став локомотивом економічного зростання нашої країни. 25 тис. харків'ян підтримали петицію за «Слобожанщину». Це означає, що Президент Порошенко зобов'язаний відповісти на нашу петицію».


На думку Александровської, Порошенко підтримає петицію і законопроект, бо це відкриває нові стимули для економічного зростання в Україні.


Депутат Харківської міськради Олексій Перепелиця заявив, що ініціатива про «Слобожанщину» має стати успішним прикладом адміністративно-територіальної реформи в країні.


«Сьогодні конституційна реформа гальмується і регіони повинні самі виходити зі своїми ініціативами і боротися за свої права. Ми в жорсткій конкуренції з Києвом, який блокує будь-які ініціативи щодо захисту прав регіонів. Але наше завдання - не здаватися», - зазначив він.
Нагадаємо, 9 травня петиція на підтримку створення в Харківській області особливого регіону «Слобожанщина» набрала понад 25 тис. підписів. Саме ця кількість необхідна для того, щоб глава держави обов'язково розглянув звернення.
Джерело: Українські новини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: