У Києві заборонили продавати в'ялену рибу через смертельне отруєння

У Києві заборонили продавати в'ялену рибу через смертельне отруєння

У Києві зареєстровано три випадки отруєння рибою, один із них – смертельний

У столиці ввели тимчасову заборону на реалізацію в'яленої риби промислового виробництва. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держспоживслужи в м. Києві.

«Станом на 18:00 29.05.2017 р. в Києві існує тимчасова заборона на реалізацію зазначеної продукції. Громадянам, які її придбали, настійно рекомендується утриматися від вживання в їжу до з'ясування обставин», – сказано в повідомленні.

Отруйну рибу було вироблено підприємством, розташованим у м. Світловодськ Кіровоградської області, придбано в гіпермаркеті «Караван» ТОВ «Група Рітейлу України» за адресою: м. Київ, проспект Академіка Глушкова, 13-б та супермаркеті «Мегамаркет» ТОВ «Лабро» за адресою: м. Київ, вул. Антоновича, 50.

Летальний випадок захворювання на ботулізм зареєстровано у громадянина 1976 року народження, який 24 травня, за словами дружини, вживав в їжу в'ялену рибу (лящ) промислового виробництва. В інших двох випадках захворювання на ботулізм потерпілі також пов'язують своє захворювання із вживанням у їжу тарані і в'яленого карпа промислового виробництва.

Нагадаємо, в столиці троє людей отруїлися рибою, купленою в супермаркеті, у них діагностували зараження ботулізмом. Під час спільної перевірки фахівцями ДППЗ і МОЗ було встановлено, що риба реалізовувалася без супровідних документів. Загалом з початку року захворіло на ботулізм шестеро осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: