У Конгресі США пропонують об’єднати санкції проти Росії та КНДР

У Конгресі США пропонують об’єднати санкції проти Росії та КНДР
Американський Конгрес

Питання об'єднання законопроектів щодо КНРД і Росії є одним з кількох варіантів, які все ще перебувають на розгляді

Представники Республіканської партії в нижній палаті американського Конгресу виступили з пропозицією об'єднати законопроекти із санкціями проти Росії та Північної Кореї, однак демократи не схвалюють такої ініціативи.

Про це повідомив американський центральний телеканал CNN.

«Республіканці Палати представників розглядають питання про об'єднання законопроекту про санкції проти Північній Кореї із законопроектом Сенату щодо санкцій проти Росії», - зазначається в повідомленні.

Зокрема, уточнюється, що ініціативу республіканців у п'ятницю озвучив лідер більшості в Палаті представників Кевін Маккарті. Він зауважив, що законопроект із санкціями проти КНДР майже пройшов всі необхідні процедури в нижній палаті ще в травні, й до нього можна додати як розділ санкції проти Росії, які Сенат проголосував у червні.

У відповідь на це виступив із критикою старший член Комітету в закордонних справах Палати представників конгресмен-демократ Еліот Енгель. Він зауважив, що документ із санкціями проти Північної Кореї був слабким і тому досі не проходить у Сенаті.

«Мені зрозуміло лиш те, що вони (республіканці – ред.) намагаються вбити законопроект із санкціями Сенату проти Росії», - заявив Енгель.

Водночас, за словами голови Комітету в закордонних справах Палати представників Еда Ройса, об'єднання законопроектів щодо КНРД і Росії є одним з кількох варіантів, які все ще перебувають на розгляді. Він зауважив, що зважає на критику демократів і хотів би прийняти консенсусне рішення.

Нагадаємо, вчора президент США Дональд Трамп заявив, що не скасує санкції проти Росії, якщо Москва не погодиться на розв’язання конфліктів в Україні та Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: