У Кремлі образились, що Трамп не привітав з Днем Росії

У Кремлі образились, що Трамп не привітав з Днем Росії
Марія Захарова

У МЗС РФ вигадали виправдання для США: в умовах глобальної антиросійської паніки вони бояться сказати добрі слова на адресу Росії

Посольство США в Москві не передало російським держорганам привітання з Днем Росії. Про це повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, пише ТАСС.

За словами Захарової, в цьому році Москва отримала безліч привітань від глав зовнішньополітичних відомств низки країн. «Звісно, у нас є відповідні служби, які враховують всі ці привітання, - зазначила дипломат. - Але питання по окремим країнам у нас ніколи не стояло, оскільки, на мою думку, це питання протоколу, етикету, десь виховання».

«Зазвичай американці в неформальній манері розміщували подібні привітання на сайті свого зовнішньополітичного відомства, що в принципі не відповідає загальноприйнятій дипломатичній практиці, - повідомила вона. - У цьому році вони зрадили собі - співробітники Держдепартаменту заявили, що у них змінилися порядки і тепер привітання передаються через посольство США. Виявилося, що посольство США в Москві ніякого привітання російським держорганам не передавало». При цьому, звернула увагу дипломат, на сайті Держдепартаменту продовжують з’являтися вітальні звернення іншим країнам.

«З початку червня Вашингтон привітав через інтернет Італію, Швецію, Грузію, Азербайджан, Велику Британію, Філіппіни, - зазначила вона. - Таке враження, що колеги заплуталися, дуже складно зрозуміти, що там відбувається». «Може бути, в умовах глобальної антиросійської паніки вони в буквальному сенсі бояться якісь добрі слова сказати на адресу Росії, - припустила Захарова. - Як ви розумієте, ми це все переживемо, як завжди з посмішкою, але щось вони там заплуталися усі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: