У Кремлі визнали, що Путін керує ватажками бойовиків на Донбасі

У Кремлі визнали, що Путін керує ватажками бойовиків на Донбасі

Пєсков каже, що Путін чинить певний вплив на ватажків «ДНР» і «ЛНР»

Президент РФ Володимир Путін має вплив на керівництво самопроголошених «республік» Донбасу, але воно не безмежне. Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи телефонну розмову Путіна з ватажками «ДНР» і «ЛНР».

Відповідаючи на питання, чи не порушив президент РФ цією розмовою принцип, згідно з яким Росія не є учасником конфлікту на Україні, Пєсков заявив: «Жодним чином».

«Ми не маємо можливості якимось чином тиснути на ці невизнані республіки, ми не маємо можливості давати комусь доручення там, тому що ці республіки живуть самостійним життям. Але президент ніколи не приховував, що у нього є можливість звертатися із закликами, можливість чинити певний вплив - не безмежний, але певний», - сказав Пєсков, якого цитує ТАСС.

За його словами, саме цим впливом Путін і скористався, реагуючи на заклик спецпредставника України з гуманітарних питань Віктора Медведчука сприяти обміну полоненими і схвалення цієї пропозиції патріархом Московським і всієї Русі Кирилом. Пєсков підтвердив, що в ході телефонної розмови з главами «ДНР» і «ЛНР» президент РФ озвучив ідею проведення масштабного обміну утримуваними особами «і зустрів розуміння у своїх співрозмовників з тим застереженням, що ще треба узгодити деталі з представниками української сторони». «Відмови президент Путін не почув», - підсумував Пєсков, зазначивши, що було висловлено сподівання на узгодження деталей такого обміну з Києвом.

Відповідаючи на питання українського журналіста про те, чому в повідомленні на сайті Кремля про цю розмову назвам «республік» Донбас не передувало визначення «невизнані», Пєсков підкреслив: «Ці республіки так називаються («ДНР» і «ЛНР». – Ред.) і їх назви були зазначені і вказані досі на сайті Кремля».

Нагадаємо, у середу, 15 листопада, у Кремлі заявили, що ватажки бойовиків Олександр Захарченко та Ігор Плотницький підтримали пропозицію Віктора Медведчука про обмін заручників на Донбасі.

У листопаді представник України в Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомляла, що бойовики на окупованому Донбасі утримують в заручниках 152 людини.

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради повідомила, що бойовики вимагають випустити екс-беркутівців, інакше обміну полоненими не буде.

На початку жовтня Україна у Мінську знову вимагала обміну заручниками за формулою «88 на 313».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: