У Миколаївській та Одеській областях з'явилися рожеві фламінго (фото)

У Миколаївській та Одеській областях з'явилися рожеві фламінго (фото)
Птахів нарахували п’ять особин
Фото: facebook.com / Регіональний Ландшафтний Парк Тилігульский

Орнітологи пояснюють, що фламінго потрібні величезні, дуже солоні та мілкі водойми, а зараз лимани пересихають, і ці умови якраз такі, які їм і підходять

На Тилігульському лимані, що знаходиться в Миколаївській та Одеській областях, з'явилися рожеві фламінго.

Про це повідомляє Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» у Facebook.

«Першу інформацію про фламінго на лимані ми отримали від нашого колеги Павла Панченко. Наукові співробітники парку відразу виїхали на акваторію лиману, щоб побачити, поспостерігати за фламінго і сфотографувати їх. Птахів нарахували п’ять особин. Рожевий фламінго – єдиний вид фламінго, що мешкає на території колишнього Радянського Союзу, в казахстанських озерах Тенгіз, Челкартенгіз і Ащітастисор», – йдеться у повідомлені.

Фламінго зустрічаються в Україні на прольоті, й зараз у птахів саме весняна міграція.

Декілька років назад фламінго загніздилися – перший раз в Україні – оце вже була справжня сенсація.

Орнітологи пояснюють, що цим птахам потрібні величезні, дуже солоні та мілкі водойми. Зараз лимани пересихають, і ці умови якраз такі, які їм і підходять. Фламінго гніздуються групами та роблять гнізда з мулу та грязі.

Через потепління починають з'являтися як раз такі біотопи, як їм потрібно, тому ми сподіваємось, що частіше будемо їх бачити на міграції та годівлі, а там може й будуть гніздувати у нас на регулярній основі.

Якщо факт гніздування все ж таки станеться, вкрай важливо не налякати птахів бажанням побачити їх, адже до мулу досить легко дістатися, а ці птахи – вкрай рідкісні для наших територій, наголошують орнітологи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: