У Мінекономіки пояснили туристичний авіаколапс в Україні

У Мінекономіки пояснили туристичний авіаколапс в Україні
Фото: РБК-Україна

Титарчук зауважив, що проблема «прямо пов’язана із збільшенням кількості бажаючих відпочити»

Заступник міністра економічного розвитку України Михайло Титарчук закликав до порозуміння туроператорів та авіаперевізників для оптимізації льотної програми з максимальним урахуванням потреб туристів у літній сезон – «аби остаточно не зірвати цей туристичний сезон».

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Проблема, яка гостро постала у цьому літньому сезоні, прямо пов’язана із збільшенням кількості бажаючих відпочити, що в рази перевищила обсяг пасажиромісць, що фактично можуть надати авіаперевізники чартерних рейсів, та постійним демпінгуванням цін на тури. Незадовільний технічний стан літаків додає негативу, призводить до постійного виходу з ладу бортів та відповідно до зриву рейсів в обох напрямках», - підкреслив Титарчук.

Він зазначив, що у гонитві за надприбутками туроператори «завідомо беруть на себе зобов’язання, обсяги яких реально більші за спроможності бюджетних авіаперевізників».

«При цьому, ані туроператор, ані авіаперевізник, киваючи один на одного, не бажають нести додаткових фінансових витрат за повернення туриста в Україну», - заявив чиновник.

Титарчук зауважив, що туроператорам при укладанні договорів з чартерними авіаперевізниками «необхідно враховувати реальну спроможність та потужність авіакомпанії, а також бути впевненими, що у останньої є резервні борти».

Нагадаємо, станом на 2 липня внаслідок масових затримок авіарейсів близько 1,5 тис. українських туристів не могли вчасно повернутися з відпочинку у Тунісі, Албанії та інших країнах.

Читайте також: Туристичний колапс. Кому потрібно кричати «Браво!»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: