Після Калинівки літальні апарати над арсеналами будуть збиватись без попередження (документ)

Після Калинівки літальні апарати над арсеналами будуть збиватись без попередження (документ)
Фото РБК-Україна

Військові проводить упереджувальні заходи із недопущення терористичних актів на арсеналах

Міністерство оборони повідомило про додаткові заходи безпеки щодо унеможливлення детонації боєприпасів у військових частинах країни після надзвичайної ситуації на арсеналі в Калинівці Вінницької області.

Про це зазначено у відповіді першого заступника начальника Озброєння Збройних Сил України полковника Олега Лісового на запит «Главкома».

За його даними, складено Плани удосконалення стану зберігання боєприпасів та посилено заходи безпеки арсеналів (баз, складів) Збройних Сил України; проведено перевірки технічних територій зберігання боєприпасів на наявність закладених вибухових пристроїв та інших підозрілих предметів; проведено упереджувальні заходи із недопущення терористичних актів на арсеналах військових частин, де зберігаються ракети, боєприпаси, пально-мастильні матеріали та продукції їх утилізації.

Також складено розрахунки щодо залучення необхідної техніки та особового складу для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на арсеналі в Калинівці та інших складах з метою мінімізації ризиків детонування снарядів.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

До прикладу, за інформацією місцевого видання «День за днем», на Хмельниччині на підступах до вій­сько­вої час­ти­ни А-1358, де зна­хо­дить­ся один із най­більших в Ук­ра­їні ар­се­нал боєприпасів, вста­нов­ле­но ви­бу­хо­ві мін­ні за­го­род­ження. А повітряний прос­тір над вій­сько­вою час­ти­ною визначений без­польот­ною зо­ною.

«Від­по­від­но до ви­мог стат­ті 21 Ста­ту­ту внут­рішньої служ­би Зброй­них сил Ук­ра­їни, при ви­яв­ленні лі­таль­них апа­ра­тів зброя бу­де зас­то­со­ву­ва­тись без по­пе­ред­ження про на­мір засто­су­ван­ня зброї та без по­пе­ред­жу­валь­но­го пос­трі­лу у го­ру», - попередив ко­ман­дир в/ч А1358 В. Іва­нів.

Нагадаємо, як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: