У Мінську розпочалися переговори щодо Донбасу

У Мінську розпочалися переговори щодо Донбасу

Триває останнє в цьому році засідання Тристоронньої контактної групи

У Мінську близько 12:30 розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи із мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

«В Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи», - написала вона.

Як повідомлялося, вранці у Мінську відбулися зустрічі підгруп Тристоронньої контактної групи.

Українська сторона заявила, що серед іншого, планує обговорити сьогодні у Мінську питання припинення вогню на всій лінії зіткнення на період свят і зимових канікул.

Представники бойовиків на сепаратистських сайтах пишуть про намір порушити питання про відновлення роботи російських офіцерів у складі Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, в МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК покинуть Україну 19 грудня через «напружену морально-психологічну обстановку».

19 грудня російські військові зі складу СЦКК перетнули кордон з Україною та повернулися в РФ. 

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер звернув увагу, що Росія відкликала своїх офіцерів зі СЦКК просто перед сильною ескалацією порушення режиму припинення вогню

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Читайте також статтю: Миротворці ООН на Донбасі. Чи готова Україна до такого?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: