У Москві генсек Ради Європи обговорить план повернення Росії у ПАРЄ

У Москві генсек Ради Європи обговорить план повернення Росії у ПАРЄ
Турбйорн Ягланд та Сергій Лавров 

Ягланд наполягає на відновленні платежів Російської Федерації до бюджету РЄ

Генеральний секретар ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що його візит до Москви зокрема присвячено обговоренню повернення делегації РФ в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ).

Про це він повідомив у п'ятницю на зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, передає ТАСС.

«Я тут для того, щоб обговорити безліч питань, серед них - як повернути делегацію Росії в Парламентську ассамблею», - сказав він.

Нагадаємо, під час дебатів у ПАРЄ генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд наполіг на потребі відновити платежі Російської Федерації до бюджету РЄ.

11 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи переважною більшістю голосів затвердила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

Як відомо, 11 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи затвердила резолюцію, яка створює умови для зняття політичних санкцій з делегації Російської Федерації.

Член української делегації у ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв пояснив, яким чином стало можливе ухвалення такої резолюції і що це може означати для України.

Пізніше на засіданні спільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи та комітету міністрів Ради Європи відмовилися створювати робочу групу, яка фактично мала «шукати шляхи реформи Ради Європи для повернення Росії

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: